Célunk a jövőd

Job Force Iskolaszövetkezet

Személyes tapasztalatok a kasszázás előnyeiről:
Horváth Emese írása

Számos dolog van, hogy miért jó kasszásnak lenni diákként. Jómagam is árufeltöltőként kezdtem dolgozni egy éve, aztán az idő elteltével betanítottak kasszázni. Persze ez sokkal több felelősséggel jár, mint az árufeltöltés, ugyanakkor izgalmasabb is.

pexels-photo-210599.jpeg

Egy műszak alatt rengeteg emberrel találkozol, beszélsz velük, segítesz nekik. A bolt törzsvásárlói időről-időre megismernek, megszeretnek, ismerősként tekintenek rád. Egy fárasztó nap során, vagy ha épp rossz a kedved, mindig jól esik egy-két jó szó ezektől az emberektől. Egyfajta „hírnevet” is szerzel azzal, ha a kasszában ülsz, később felismernek a bolton kívül is az emberek, ami egy pozitív visszajelzés.

Arról ne is beszéljünk, hogy sokkal jobban megéri kasszásként dolgozni, hiszen magasabb az órabér, és általában a 6 órás műszakból 7-8 órás munkaidő alakul ki, ami szintén növeli az anyagiakat, illetve szükség esetén többször behívhatnak dolgozni, például ha kevés az ember az adott műszakban. Igaz a felelősség hatalmas! Nem lehet egy percre sem nem odafigyelni, fontos hogy pontosan visszaadjunk a vásárlónak, illetve igyekezzünk minden kérésének eleget tenni. Egy kasszásnak figyelnie kell az árut, a vevőket, a kosarakat, illetve az áruvédelmi kaput is.

Ha valaki kasszásként dolgozik, jobban beilleszkedik a csapatba, közelebbinek érezheti magát a felnőtt dolgozókhoz. Több munkával is megbízzák ezeket a diákokat, ami a diák előrelépését segíteni a bolton belül. Emiatt nem csak nyári munkának jó, ha van rá lehetőséged próbáld ki egész évben!

Összességében én nagyon szeretek kasszásként dolgozni, ezáltal sikerült közelebb kerülnöm a dolgozókhoz, kialakult a kölcsönös szimpátia, megbecsülés. Mindamellett, hogy egy kasszás diák kasszázik, más teendőket is el kell látnia, emiatt is változatos ez a munka. Ugyanúgy pakolhat árut vagy segíthet a bolt tisztán tartásában.

Nem bántam meg, hogy a Job-force-t választottam, és azt sem, hogy a Lidl csapatát erősíthetem!

Csatlakozz Te is a csapatunkhoz!

 

Célunk a jövőd

Friss topikok

süti beállítások módosítása