Célunk a jövőd

Job Force Iskolaszövetkezet

Egy nap nem csak az időbe kell beleférni, de a táskába is!
Barla Szabó Zsófi írása

Iskola, munka, edzés, különóra, koncert… És mindez egy nap? Biztosan veled is előfordult már, hogy egy hosszú napra készülve azt sem tudtad, hol áll a fejed, annyi mindent kellett volna előre összepakolnod a táskádba. Az alábbiakban személyes listámat találod – én ezeket szeretem magamnál tartani mindennapjaim során.


Gondolkozz előre!

Mindenképp csak segítesz magadon, ha nem a reggeli rohanás közben igyekszel mindent összeszedni a lakás különböző pontjairól. Tervezz előre, gondold végig már előző este, mikre lehet szükséged, így kisebb eséllyel felejtesz otthon valami nélkülözhetetlent. Az első és legfontosabb, amit minden esetben magamnál tartok, az a kulcs, pénz, iratok hármas. Ez – főleg a fővárosban – kiegészül a BKK bérlettel, a bankkártyámmal, valamint ha munkába is megyek, az ahhoz szükséges jelenléti ívvel, felcsíptethető kis névjeggyel.


Legyen kéznél a legfontosabb!

Bár sokan egyáltalán nem használnak ilyesmit, nekem az egyik legelső dolog, amit beteszek a táskámba bárhová is megyek, a határidőnaplóm. Segít a napjaim megszervezésében, a rendelkezésemre álló idő maximális kihasználásában, így biztos lehetek benne, hogy soha semmit nem felejtek el és könnyebben tervezek előre.


Jegyzetelésre fel!

Akár suliról, akár munkáról beszélünk, valamilyen jegyzetelésre alkalmas eszköz mindig van nálam. Szerencsére a laptopom nagyon vékony és könnyű, nem foglal sok helyet, így hátizsákom állandó lakója a mindennapokban. E mellett szoktam magamnál hordani néhány lefűzhető írólapot (vonalasat és négyzetrácsosat egyaránt), valamint tollat és szövegkiemelőket, tűfilceket is természetesen. Ha tudom, hogy sokáig leszek távol és elektronikai eszközeimet is használni fogom a nap folyamán, néha telefon- és laptoptöltőt, power banket is viszek magammal.


Hogy soha ne unatkozz...

Akár a metró- vagy a villamosmegállóban, akár két óra között vagy az orvosi rendelőben is előfordulhat, hogy várakozásra kényszerülsz. Ilyenkor jó szolgálatot tehet egy fülhallgató és néhány telefonra lementett szám a kedvenceid közül, esetleg egy kisalakú zsebkönyv, hogy olvasgatással üthesd el az időt. Nem foglal sok helyet, de unaloműzőnek tökéletes. Táskámban általában meglapul egy csomag rágó vagy mentolos cukorka is.


Az elmaradhatatlan apróságok

A hátizsákom kis zsebében mindig magamnál tartok egy csomag zsebkendőt és néhány szem gyógyszert, ha esetleg rosszul lennék napközben, valamint ide csúsztatom be a labellómat, kézkrémemet is, amik főleg a téli hónapokban tehetnek jó szolgálatot. Kontaklencsésként alap, hogy mindig van nálam egy kis tégely a megfelelő speciális folyadékkal, illetve sokszor a szemüvegemet is magammal viszem. Ha valamilyen hivatalos programra, elegáns alaklomra vagyok hivatalos, magammal viszem a kis neszesszeremet is, benne pár alap sminkcuccal, fésűvel, kis tükörrel… Ügyelj rá, hogy bár az iskolában általában nincs szigorú dress code, a munkahelyeden nem biztos, hogy szívesen látnának szakadt farmerben és tornacipőben – ne felejtsd otthon munkaruhádat!


A megmentők

Néhány éve az iskolai büfé árai rádöbbentettek, hogy a mindennapos vásárlás anyagi szempontból nem a legjobb megoldás egy egyetemista számára. Azóta reggelente egy üveg friss vízzel, müzliszelettel és valamilyen gyümölccsel indulok el otthonról, ha pedig van rá időm és energiám, néhány szendvicset is összedobok, esetleg kávét vagy teát viszek termoszban. Hosszútávon nem keveset lehet vele spórolni, ha kihagyom az ebédkor eszembe jutó gyorséttermet és az egyetem melletti csábító, ámde nem kicsit drága kávézókat.

Főként az őszi és a téli időszakban jellemző, hogy a gyakori esőzésekre gondolva egy esernyőt is magammal viszek, biztos ami biztos alapon.


Alakíts ki rendszert!

Bosszantó, amikor az iskolában toll után kutatva a délutáni edzéshez szükséges tornanadrág akad a kezedbe, esetleg amikor a főnököd előtt borítod ki hátizsákod egész tartalmát az asztalra, de mégsem találod meg a keresett papírt? Rendszerezz már a reggeli/előző esti bepakolás során, hogy ez még véletlen se fordulhasson elő! Tedd külön zsebbe, külön táskába a sulihoz és a munkához szükséges dolgokat, így mindig tudod majd, hova nyúlj, ha elő kell kapnod valamit.

Célunk a jövőd

Friss topikok

süti beállítások módosítása