Célunk a jövőd

Job Force Iskolaszövetkezet

Önéletrajz

A jó önéletrajz titkai

Sokan gondolhatnánk, hogy önéletrajzot írni gyerekjáték. Pedig ha logikusan belegondolunk, egy jó önéletrajz útlevélként szolgálhat az áhított állás irányába. Ráadásul ma már sem a szépírásra, sem pedig a papír minőségére nem kell kínosan ügyelnünk, hiszen a számítógépek segítségével és az internet adta lehetőségek kimeríthetetlen kínálatának köszönhetően akár minden beadott pályázatunk lehet az adott cég profiljára szabott.

Természetesen az önéletrajz megírásának is vannak bizonyos formai követelményei, melyeket nem árt szem előtt tartani. Fontos, hogy volt munkahelyeidet, illetve iskoláidat mindig időrend szerinti csökkenő sorrendben tüntesd fel! Emellett érdemes a megpályázott pozíció szempontjából releváns munkatapasztalatokat felsorolni. Ha például matematikatanárnak jelentkezel, nem fontos megemlítened, hogy az egyetem alatt egy bárban voltál felszolgáló.

Egy CV esetén nagyon fontos, hogy minél rövidebb, tömörebb és lényegre törőbb legyen. A HR-esek nem szívesen olvasnak el egy-két oldalnál hosszabb önéletrajzot.

Ma már a különböző programok segítségével bármilyen önéletrajzot készíthetünk. Szempont lehet a kreativitás, amit bizonyos cégek még értékelnek is, de vigyázz, nehogy átess a ló túlsó oldalára! Ha nagyobb a füstje, mint a lángja, az hamar szemet szúr. Legyen igényes, de tartalmas a pályázatod!

Alapszabály, hogy soha ne hazudj az önéletrajzodban! Lehet, hogy soha nem derülne ki, de ha mégis, az rettentő kínos szituációkat eredményezhet.

Önéletrajzodban igyekezz végig tárgyilagos, nyílt és őszinte maradni! Ha ezt a három alapszabályt betartod, könnyedén megszerezheted álmaid állását.

 

Célunk a jövőd

Friss topikok

süti beállítások módosítása